Er din webshop klar til Black Friday og Cyber Monday?

E-handel havde en kraftig økonomisk vækst ved ”Thanksgiving” og ”Black Friday” til 7,9 milliarder dollars i 2017 med en årlig stigning på 17,9%. Den uofficielle helligdags shopping vanvid vil sandsynligvis forsætte på samme måde i år. Forbrugerne elsker at få en god pris på det de køber. Lige efter helligdagene er det et perfekt tidspunkt, hvor butikkerne kan nå ud til kunder, som er villig til at bruge penge. Hvad betyder dette så for detail e-handel? Det betyder bl.a. at du skal starte med at forberede dig på ”Black Friday”.

Online virksomheder skal være parate til ”Black Friday” og ”Cyber Monday”, også kaldet BFCM forkortet, og alle shopping helligdage fremadrettet. Sæsonudsalg er godt for e-handels købmænd. Her er 10 tips til, hvordan du forbereder din virksomhed til ”Black Friday”. Teksten er inddelt i to dele. Den første del handler om, hvordan du bliver klar. Den anden del handler om, hvordan du når ud til dine kunder.

Hvordan du forbereder dig til ”Black Friday” og ”Cyber Monday” (for e-handelsbutikker)

 • Forberedelse af din butik til ”Black Friday” og ”Cyber Monday”, punkt 1-6
 • Bringe kunder til din virksomhed på ”Black Friday” og ”Cyber Monday”, punkt 7-10

Forberedelse af din butik til ”Black Friday” og ”Cyber Monday”

Black Friday

1. Start tidligt – kunderne begynder allerede at kigge efter gode tilbud i oktober måned

Begynd din planlægning af ”Black Friday” nu, hvis du ikke allerede er startet. I en undersøgelse er man kommet frem til at halvdelen af forbrugerne begyndte på deres helligdags shopping og research til ”Black Friday” så tidligt som i oktober måned. Dette er tidspunktet, hvor lokkemaden kuponer, rabatkoder, og andre specielle tilbud bør vises. Forbrugerne i helligdagsperioden vil være parat til at købe, så vent ikke indtil ”Thanksgiving” weekend.

2. Tjek hastigheden på din webshop og processen for ”tjek ud ved kassen” – en langsom hjemmeside er det samme som ingen salg

På internettet er mangel på hastighed en af de største årsager til at forbrugerne mister interessen. Faktisk viser statistikken, at 46% af kunder har sagt, at de aldrig vil vende tilbage til din hjemmeside, hvis den er for langsom. Du skal derfor sikre dig, at dette ikke sker på din webshop.

Sørg for, at det er nemt at tjekke ud ved kassen og det er så godt, som det kan være. ”Black Friday” og ”Cyber Monday” forbrugere er ubeslutsomme. De har et stort udvalg, med 1000 forskellige butikker at vælge imellem, i en kort periode. De forlader din forretning, hvis det ikke er nemt at tjekke ud og tingene ikke kører, som det skal.At bruge en dag på at forbedre din processen for at ”tjekke ud ved kassen” kan betale sig gevaldigt for dig på ”Black Friday” og ”Cyber Monday”. Du kan overveje at tilføje flere betalingsmuligheder som bl.a. ”Bitcoin” eller ”PayPal”.

I gennemsnittet er der 69% af forbrugerne, som forlader deres digitale ”shopping kurv”.

3. Sikkerhedskopier alt

Sørg for, at du har en sikkerhedskopi af alt, uanset om det er koder eller produktbilleder osv. ”Black Friday” kommer kun én gang om året og du vil ikke misse chancen for at sælge dine produkter, fordi din hjemmeside går ned. Ved at have en sikkerhedskopi er det ligesom at have en forsikring på din hjemmeside. Hvis din webshop går ned af en eller anden grund, og der opstår tekniske problemer, kan din sikkerhedskopi være med til at redde din hjemmeside og få den op at køre igen på kort tid.

Her er nogle flere alternative muligheder omkring sikkerhedskopiering af din webshop:

 • Seks årsager til, hvorfor du har brug for en sikkerhedskopi af din webshop.
 • Råd omkring valg af sikkerhedskopi for din e-handels data.
 • Hvordan man sætter den egentlige værdi af din virksomhed. Det er ikke bare mistet salg, men også dårligt omdømme, salgsomkostninger.

4. Optimer dine produkter

Syv ud af 10 forbrugere er usikre på, hvad det er de egentlig vil købe, derfor er det vigtigt, at du giver dine produkter gode muligheder for skille sig ud fra mængden. Du skal sikre dig at dine produkter er søgemaskine optimeret samt let at finde på din webshop. Aspekter, du kan fokusere på, er følgende:

 • Strategi med baggrund i en søgeordsundersøgelse for at løfte trafikken og salget.
 • Strategier som guider trafikken til din e-handels side.
 • Simple måder at bygge henvisningslinks til din side.
 • Plus den ultimative guide til “Shopify” SEO (“Search Engine Optimization”).

Hvis du havde kampagner sidste år, bør du analysere dine salgstal for at se, hvad der gik godt. Informationen kan give dig ideer til at rette samt justere på fremtidige eller eksisterende produkter.

Planlæg fremad, og opret en produktionsplan, der bestemmer de produkter, som skal sælges, og prisen på det. Kom dine konkurrenter i forkøbet og lav små justeringer, inden det hele begynder, i stedet for at gøre det i sidste øjeblik. Skriv en produktbeskrivelse, som sælger og indgyd en følelse af at det haster. Pop-ups kan hjælpe med at indgyde denne følelse og huske folk på, at de har begrænset tid til at købe et stort tilbud. Brug følgende sætninger og begreber:

 • Begrænset tid
 • Kun én tilbage
 • I høj efterspørgsel
 • Snart udsolgt

Det kan være en god ide at lave en søgeords-analyse på Google omkring Google-trends for at finde nogle ”Black Friday” relaterede søgeord til dine produkter. Disse kan blive inkluderet i dine beskrivelser for at give dit websted et SEO-løft.

5. Anvend de rigtige rabatter

Black Friday

På ”Black Friday” og ”Cyber Monday” forventer de fleste mennesker at se et udsalg på 20% på alle de produkter, de har tænkt sig at købe. Hvis du gerne vil være konkurrencedygtig og skille dig ud, kan du overveje at give gratis gaver med køb af dine produkter, som er med til at lette aftalen. ”Shopify” giver dig muligheden for at tilføje gavekort til din butik gratis.

I denne weekend, jo større rabat, jo bedre. De fleste forhandlere tilbyder mindst 20% rabat på ”Black Friday”. Hvor mange vil tilbyde 50% til kunder, som køber der for første gang eller 30% ved køb af 5 eller flere genstande. Vær kreativ med de rabatkoder, som du tilbyder.

Her er nogle små tips til din ”Black Friday” rabatter:

 • Vis rabatter tydeligt på din webshop – Det hjælper dine kunder med at se, hvor mange penge de spare på ”Black Friday” og ”Cyber Monday”.
 • Tilføj et banner der tæller ned – Et nedtællingsbanner opfordrer til at købe straks og skabe spænding.
 • Du kan lave et ur med værktøjer som eksempelvis Power på et par minutter.

6. Mersalg

Det er en rigtig god periode til at skabe mersalg. Forvent ikke at dine kunder bare køber de ting, de vil have, og herefter forlader din side. Hvis du har en kunde, som er ved at købe noget, skal du vise dem noget andet, som passer sammen med varen. Tænk på sokker og sko, papir og blyanter, yoga måtter og yoga stropper. Hvis nogen foretager sig et køb, er der så noget andet, de har brug for, udover det, de har købt?

Det kunne være en god ide at oprette forskellige ”Black Friday” og ”Cyber Monday” sider med relaterede produkter til kunder. Dette kan være med til at din indsats bliver mere solid.Hvis du i øjeblikket har en salgsafdeling på din side, er det nemt at redigere teksten, hvor du kan lave en speciel ”Black Friday” og ”Cyber Monday” navigation bar. Du bør teste din hjemmeside inden weekenden. Benyt dine venner, som kan give feedback, hvis din side har mangler.

Black Friday

Amazon er et eksempel på godt mersalg, men også danske virksomheder som Powerlygter ApS gør dette. Efter du har klikket på en vare, sender de dig videre til andre produkter, som kunne være interessante for dig. I eksempel på billedet, er der klikket på sko af mærket New Balance. De relaterede produkter, der poppede op, inkluderede nogle indlægssål og andre sko. Hælbeskyttere og indlægssål købes ofte sammen med tennissko for større komfort. Den høje hæl anbefaling er måske lidt ved siden af, men dette produkt er sponsoreret. At se indlægssål, mens en kunde køber nye sko, kan måske være med til at kunden også køber indlægssål.

Bring dine kunder til din virksomhed på ”Black Friday” & ”Cyber Monday”

Black Friday

7. Anvend sociale medier

Sociale medier kan være en stor velsignelse for din webshop. Husk at hvis du bruger annoncer på Facebook jo mere engagement, du får igennem din annonce, jo bedre er de. Derfor er det vigtigt, at du opretter Facebook kampagner, der er meget attraktivt og delbart. Husk, at du ikke blot vil have dine annoncer vist for mange mennesker. Du vil gerne have dine annoncer ud til dem, der er målgruppen. Ellers risikerer man at sende en annonce ud omkring vintage fodboldtrøje til en person som kun er interesseret i at købe ishockey trøjer. Der skal være en sammenhæng mellem annoncen og målgruppen.

Som ”Black Friday” og ”Cyber Monday” nærmer sig, så hold øje med hashtags du kan ride på ryggen af. Hvilke hashtags bruger dine forbrugere og find ud af, hvordan du kan inkorporere dem i dine posts. Vær sikker på, at dine sociale medietilslutninger har forbindelse til Facebook Twitter Instagram osv. Så dine forbrugere kan dele dine rabatter med deres venner.

For e-handels butikker, har Facebook demonstreret, at den er den mest effektive i at skabe trafik til din e-handelshjemmeside. I 2016 var der en stigning på 42 procent af køb for virksomheder, der var på platformen Facebook. Den bedste måde, man kan markedsføre produkter på Facebook, er at vælge kvalitetsbilleder af produktet, tilføje dit logo og skrive noget tekst, som er med til at reklamere for dine tilbud. Sørg for, at du begynder at cirkulere din annonce mindst et par dage inden for at skabe spænding. Hvis du ikke annoncerer inden det sidste øjeblik, vil kunderne kun se din annonce en gang, og det er usandsynligt, at de klikker igennem. Husk, der er mange forhandlere, der kræver deres opmærksomhed i løbet af denne store shopping weekend.

Et godt eksempel på en god markedsføring på Facebook er Powerlygter APS annoncen kan ses nedenfor. Man er som kunde ikke i tvivl om hvad der sælges, og når man klikker på annoncen, tager den dig direkte til produktets hjemmeside.

Black Friday

8. E-mail markedsføringskampagner

”Custora” reporterer, at over 25% af ”Black Fridays” salg begynder med e-mail markedsføring. Derfor kan det betale sig at oprette din e-mail marketingskampagne i god tid. E-mail marketing giver dig mulighed for at få direkte forbindelse til dine loyale kunder og dem, der er tilmeldt din e-mail-liste, hvilket giver dig muligheden for at lokke dem med en særlig rabat. Start din e-mail markedsføringskampagne mindst en uge før ”Black Friday” for at stimulere dine kunders interesse. Du skal vække deres interesse for salg, du vil tilbyde. Richard Lazarra e-handelsekspert sagde:

“Fordi e-mails er så kritiske og levere en stor investeringsafkast, forbered dine e-mails i god tid. Hav kopien klar, billederne klar og e-mailen parat til afsendelse. Giv dig selv god tid og mange muligheder for at gennemgå alt inden den store dag.”

Det kan være en god ide at starte en måned i forvejen og sende ugentlige e-mails ud i fire uger indtil ”Black Friday”. Send en e-mail natten før ”Black Friday” og ”Cyber Monday”. Endelig send en e-mail om rabatter på den store dag. Dette vil sikre, at din e-mailliste er opmærksom på de rabatter, du tilbyder.

Black Friday

Men stop ikke der. Følg op efter ”Black Friday” og ”Cyber Monday” for at anmode om feedback og invitere dem til at besøge din butik igen. Det kan være en god ide at have en automatisk generet e-mail i tilfælde af at en kunde efterlader indkøbskurven, for at forhindre at kunder glider væk. Med en efterladt indkøbskurv menes, hvis en kunde kommer hen til ”tjekke ud kassen” og ikke får købt noget. På ”Shopify” er denne funktion en standardindstilling.

9. Interessante e-mail emner

Selvom det er vigtigt at få kampagner tidligt ud, skal du sikre dig, at dine e-mails er velskrevet. Dårlige overskrifter er ikke nok. En traditionel rabatkodning fremgangsmåde vil med stor sandsynlighed blive slettet, inden den bliver åbnet. Vær kreativ, og tilføj dine egen unikke stil til dine ”Black Friday” tilbud og du vil med stor sandsynlighed få flere salg af dine ”Black Friday” tilbud.

I din overskrift vil du gerne være så personligt som muligt. Folk er mere tilbøjelige til at åbne noget, som de kan se, er relevant for dem. Du kan inkludere deres navn i overskriften og en beskrivelse af e-mailen. Skriv en overskrift om, hvordan du løser et almindeligt problem, som dine kunder kan stå overfor. Vær så beskrivende som du kan i din overskrift for at fange læserens opmærksomhed.

For mange e-mails ignoreres, fordi de er kopier af branchen. Bliv kreativ, når du kommer med overskrifter til dine ”Black Friday” tilbud.

10. Gør brug af social påvirkning og mund-til-mund metode

Her er et problem du vil støde på I perioden, alle vil benytte sig af de samme kanaler, platforme, som dine kunder vil se. Som en forbruger, finder du også selv pludselig din e-mail indbakke fuld af salgsfremmende e-mails, annoncer overalt på Instagram og søgning og Facebook og Display.

Selv på en normal dag afviser forbrugere traditionel markedsføring og annoncering.

 • 94% a forbrugere springer over videoen
 • 91% har afmeldt fra mailinglister
 • 44 % af en direkte mail åbnes aldrig

Hvor de større brands øger deres forbrug på deres medier og annoncering, har du muligheden for at gøre det mere personligt og intimt. Intime kanaler: leder til gode samtaler, der kan skære igennem støjen og bringe dig ekstra trafik i denne over eksponeret sæson.

Beregn din pris nemt og hurtigt

Du modtager et prisestimat indenfor de næste 24 timer

Hjemmeside

Webshop

Markedsføring