SEO på webshops – Er din webshop SEO venlig?

Ønsker du at starte forfra med din hjemmeside eller onlineshop? Så skal du læse med her. Der er utrolig mange hjemmesider, som ikke leverer op til deres potentiale og det er fordi, at webshops vælger at ignorere SEO i planlægningsfasen.

SEO må ikke undervurderes

Hvis du ønsker at maksimere salg og omsætning fra din webshop, er det vigtigt at forstå vigtigheden af SEO. De dygtige virksomheder indenfor e-handel involverer SEO konsulenter tidlig i processen. Der er flere virksomheder, som har indset at søgerangeringer ikke kan opnås med SEO strategi, der anvendes for sent i arbejdsprocessen. Inden design, indhold og strukturen af hjemmesiden er det vigtigt at planlægge en SEO strategi, der kan implementeres i de forskellige faser.

Hvorfor er det så vigtigt? Design af virksomheders hjemmeside kan have en dramatisk effekt på synlighed, trafik og salg. Virksomheder med meget synlighed i en periode på Google begår ofte den fejl, at de tror den gode tendens vil forsætte, men det er en farlig tilgang til tingene. Det er vigtigt at huske, at man ikke ejer sin placering på Google eller andre søgemaskiner. Man skal konstant kæmpe for virksomhedens placering, trafik, salg og kunder. Det er lige meget, at du er den største virksomhed indenfor dit felt, når det kommer til søgemaskiner starter alle fra nul, og en effekt SEO optimering kan synliggøre din forretning mere end dine konkurrenter.

Her er 5 vigtige ting SEO kan gøre for din webshop

  • Analyse og research af søgeord i samarbejde med andre analyser og data, som kan hjælpe med forventet salg, profit og investeringsafkast.
  • Du ved hvad der skal prioriteres og eksekveres først, hvad der skal fokuseres på som det næste, og hvilke punkter der skal nedprioriteres.
  • Det er med til at sikre at din hjemmeside bliver lavet rigtigt første gang, så man ikke begår dyre fejl man skal vende tilbage til, som koster penge og ressourcer.
  • Du bygger en hjemmeside eller webshop der er sikker i fremtiden, som tager stilling til relevante og vigtige trends i de kommende måneder og år.
  • I stedet for at starte fra bunden hvert år, eller når du skal lave din hjemmeside om. Har du nu mulighed for at bygge videre på det arbejde, der er blevet gjort og din webshop kan vokse med hver iteration.

For at dette kan blive muligt, skal SEO involveres tidligt i processen længe før din hjemmeside er lanceret. Dine SEO rådgivere bør involveres i beslutninger såsom hvilke e-handelsplatforme, der skal bruges, hvordan din webstruktur ser ud, hvordan dit websted skal designes, hvordan det skal kodes og hvordan dit indhold bør produceres.

Men er SEO ikke inkluderet i platformen?

Der opstår misforståelser omkring SEO, fordi der er ”SEO venlige” platforme og ”Content management System” (CMS). Det er vigtigt at være opmærksom på, at SEO ikke er inkluderet i nogen e-handelsplatform når den sendes. SEO venlig betyder, at platformen eller CMS gør det nemmere for eksperter indenfor SEO at implementere nødvendige SEO elementer som eksempelvis hjemmeside titler, meta beskrivelser, optimeret URL, tags osv.

OnSite SEO

SEO er en disciplin. Det er specialiseret arbejde, som kræver viden omkring søgemaskiner samt analyse af websider, og typisk skal tilgangen skræddersyet efter dine behov, mål og situation. SEO har indenfor e-handel nogle unikke vendinger og justeringer, som kun en SEO specialist med mange års praktisk erfaring på området kan implementere korrekt.
Det vigtigste der skal tages med fra denne artikel er, få SEO ret første gang. Måden at gøre dette på er, ved at involvere en SEO konsulent tidligt i processen og planlægge de forskellige elementer i din webshop. Det er vejen til succes med e-handel at gøre det på denne måde.

Beregn din pris nemt og hurtigt

Du modtager et prisestimat indenfor de næste 24 timer

Hjemmeside

Webshop

Markedsføring